3 de febr. 2015

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau al nostre institut

El passat dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi) a escoles de tot el món es va celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

En aquesta data es recorda la necessitat de l'educació permanent per a la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Al nostre institut, a l'hora de tutoria, l'alumnat ha fet una activitat que consistia a veure un reportatge i llegir un text que explica la commovedora història de Sadako, una xiqueta japonesa que va morir a conseqüència de la bomba atòmica que va tirar l'exèrcit dels EUA sobre la seua ciutat, Hiroshima, i a fer unes grues de paper a favor de la pau que s'han penjat als vestíbuls dels dos edificis de l'institut i a la biblioteca.

Aquí teniu una mostra de les grues penjades a l'edifici Betània.






A quí en teniu una altra de les grues penjades a l'edifici de Sant Llàtzer.





La biblioteca també ha posat el seu granet d'arena: ha muntat una exposició de novel·les juvenils sobre el tema de la pau i la guerra, com ara Sadako vol viure, de Karl Bruckner; Llàgrimes sobre Bagdad, de Gemma Pasqual, etc., i ha fet una guia de lectura disponible al catàleg ePèrgam.