24 de febr. 2015

Celebrem el Dia Internacional de la Llengua MaternaDissabte 21 de febrer va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna, una diada que promou l'estima per la llengua pròpia i el respecte per les altres llengües, especialment, si estan amenaçades o en perill d'extinció.

Com altres anys, el nostre institut també vol celebrar aquesta diada i per això hem proposat a l'alumnat d'ESO que escriga un embarbussament de la seua llengua materna en un paperet i els anirem enganxant a unes cartelleres dels passadissos dels dos edificis del centre. Tot això gràcies a la col·laboració dels departaments de Català i Castellà.


Aquí en teniu una mostra:

Un embarbussament (en castellà, trabalenguas), com ja sabeu, és un frase difícil de pronunciar que sol proposar-se com a joc. Així, per exemple, en català el més conegut és "Setze jutges d'un jutjat..."; en castellà, "Tres tristes tigres...", en txec, "Strč prst skrz krk", etc.

Si en voleu saber molts més, us recomanem aquesta pàgina que recull 3.560 embarbussaments de 118 llengües diferents: 1st International Collection of Tongue Twisters (Mr.Twister)


Com sempre, la biblioteca també ha muntat una petita exposició de llibres al vestíbul sobre les llengües del món i us ofereix una guia de lectura.