24 de febr. 2015

Celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna



Dissabte 21 de febrer va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna, una diada que promou l'estima per la llengua pròpia i el respecte per les altres llengües, especialment, si estan amenaçades o en perill d'extinció.

Com altres anys, el nostre institut també vol celebrar aquesta diada i per això hem proposat a l'alumnat d'ESO que escriga un embarbussament de la seua llengua materna en un paperet i els anirem enganxant a unes cartelleres dels passadissos dels dos edificis del centre. Tot això gràcies a la col·laboració dels departaments de Català i Castellà.


Aquí en teniu una mostra:





Un embarbussament (en castellà, trabalenguas), com ja sabeu, és un frase difícil de pronunciar que sol proposar-se com a joc. Així, per exemple, en català el més conegut és "Setze jutges d'un jutjat..."; en castellà, "Tres tristes tigres...", en txec, "Strč prst skrz krk", etc.

Si en voleu saber molts més, us recomanem aquesta pàgina que recull 3.560 embarbussaments de 118 llengües diferents: 1st International Collection of Tongue Twisters (Mr.Twister)


Com sempre, la biblioteca també ha muntat una petita exposició de llibres al vestíbul sobre les llengües del món i us ofereix una guia de lectura.