1 de jul. 2013

Balanç del curs


Ara que ha arribat el final de curs, és hora de fer balanç. A continuació us presentem algunes dades:

Fons documental de la biblioteca

Aquest curs s’han afegit al catàleg de la biblioteca ePèrgam 736 documents procedents de donacions de la Biblioteca de Catalunya, Diputació de Tarragona, editorials i institutcions diverses, professors i alumnes, etc., i uns 250 llibres de literatura juvenil en bon estat procedents del CEIP de Ferreries.

La biblioteca, per la seua banda, ha adquirit tres exemplars de les lectures obligatòries de totes les matèries que no figuraven en el catàleg i una subscripció a la col·lecció Història universal, que edita conjuntament el diari El País i National Geographic.


Préstec de llibres

Al llarg d'aquest curs, els usuaris de la biblioteca han demanat en préstec un total de 603 llibres. El volum de documents prestats ha estat important, si tenim en compte el volum del fons. A banda de les lectures obligatòries, de les quals es va editar un tríptic informatiu, ha augmentat el préstec de lectures per plaer i les no obligatòries.


Visites a la biblioteca

Quant a les visites dels usuaris a la biblioteca, l'ocupació de la biblioteca ha estat alta, amb un total de 3.407 visites al llarg del curs.


Visites als blocs de la biblioteca

Durant aquest curs (fins al 15 de juny), el bloc de la biblioteca ha publicat 54 entrades (amb 1.235 visualitzacions), el bloc Recomana'm un llibre ha publicat 190 entrades (amb 9.134 visualitzacions)
el bloc Calaixó de sastre ha publicat 54 entrades (amb 2.901 visualitzacions) i la Mediateca s'han publicat 17 entrades (amb 1.359 visualitzacions).

Si les sumem totes, en el conjunt de blocs de la biblioteca s'han publicat 315 entrades (amb un total de 14.629 visualitzacions).


Exposicions temporals

La biblioteca aquest curs ha muntat una quinzena d'exposicions temàtiques de llibres a la mateixa biblioteca i al vestíbul del centre en motiu de la celebració del Dia Mundial de la Pau; del 80è aniversari de la publicació del Diccionari general de la llengua catalana, de Pompeu Fabra, i del 50è aniversari de la publicació del darrer volum del Diccionari català-valencià-balear (DCVB), d'Antoni M. Alcover i Francesc de B. Moll; del Dia de la Dona Treballadora; del Dia Mundial de la Poesia; del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre, i d'altres com ara Històries de jóvens d’arreu del món, Històries de terror, Quins llibres més bèsties! i dos més en arribar els dies de vacances de Nadal i d'estiu.


Publicacions i concursos

Al llarg del curs la biblioteca ha publicat tres llibres fets de col·laboracions de l'alumnat: el recull de contes premiats en el III Concurs de microrelats de terror, el recull de traduccions a divuit llengües d'un poema de Zoraida Burgos editat en motius del Dia Mundial de la Poesia 2013, i el llibre de Greguerías ilustradas realitzat per l'alumnat de 2n d'ESO. També ha col·laborat en el Concurs de relats breus i el Concurs d'articles d'opinió "Tu opines".


Aquestes són algunes de les dades extretes de la Memòria anual 2012-2013 de la tutoria tècnica de la biblioteca.