21 de març 2017

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia



El dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, una diada proclamada per la Unesco l'any 2001.


Com altres anys, per celebrar-ho, editarem un llibre digital amb la traducció d'una poesia en català a diferents llengües amb l'ajut d'alumnes i professorat del centre: castellà, francès, occità aranès, italià, romanès, llatí, grec clàssic, alemany, anglès, lituà, rus, urdú, panjabi, hindi, japonès, xinès, wòlof, ioruba, àrab i amazic.



Enguany hem triat una poesia de Josep Palau i Fabre  (Barcelona, 1917-2008), en motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

Cançó d'amor

De totes, la més absurda,
és la llavor de l'amor.
la troba qui no la busca,
arrela on vol i quan vol.

Josep Palau i Fabre. «Cançó d'amor» (fragment), Homenatge a Picasso, 1971.


Josep Palau i Fabre va ser un escriptor polifacètic, que va escriure poesia, assaig, teatre i contes, i és considerat un dels màxims especialistes en l'obra del pintor Pablo Picasso. Al llarg de la seua carrera va rebre nombrosos premis literaris, com ara la Creu de Sant Jordi (1989), el Premi Nacional de Literatura (1996), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1999) o el Premi de la Crítica Serra d'Or d'obres completes (2006).


Per tot això a la biblioteca hem muntat una exposició de llibres seus i d'altres que parlen d'ell i la seua obra perquè us animeu a conèixer la seua obra.



A més a més, recordeu que el departament de Català ha convocat el III Concurs de lectura de poemes en homenatge a Josep Palau i Fabre.

Bona diada!