27 d’abr. 2016

Celebrem l'Any Llull

En motiu de la celebració de l'Any Llull 2015-2016, l'institut ha volgut sumar-se a l'homenatge que s'està fent a Ramon Llull (Palma 1232 - Tunis 1315), considerat la personalitat més universal de la cultura catalana, amb una sèrie d'activitats realitzades per l'alumnat.

Per començar, el departament de Català li ha dedicat el segon Concurs de lectura de poemes, un concurs adreçat a l'alumnat de batxillerat que ha consistit a gravar en vídeo amb un mòbil una lectura en veu alta d'una versió moderna dels versicles del Llibre d'amic e amat.


Amb els millors treballs presentats s'ha dissenyat un cartell amb codis QR que permeten enllaçar als vídeos guanyadors.


Aquí en teniu una mostra:




El dia 22 d'abril, en els actes de celebració de la diada de Sant Jordi, l'alumnat seleccionat enguany per participar en el Concurs Nacional de Lectura en Veu Alta, va llegir davant dels companys i companyes de 4t d'ESO una adaptació del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull.






Una altra activitat és la que ha fet l'alumnat de 2n ESO C, a la classe de Ciències socials, que ha elaborat un mural amb un mapa dels llocs que Ramon Llull va visitar al llarg de la seua vida. El mural es pot veure al vestíbul de l'institut.


I per últim, la biblioteca de l'institut, amb l'ajut d'un grup d'alumnes de 4t d'ESO, ha muntat una exposició de llibres de Ramon Llull a la biblioteca i ha fet una guia de lectura al catàleg ePèrgam.