19 de març 2015

Llengües estrangeres: celebrem St. Patrick's day i la setmana de la francofonia

Aquesta setmana el departament de llengües estrangeres ha celebrat el dia de Sant Patrici, patró d'Irlanda, que es commemora el 17 de març.  Aquesta festa, d'origen religiós en principi, s'aprofita actualment per organitzar tot tipus d'esdeveniments culturals, amb el color verd i el trèvol com a símbols.  L'alumnat de 3r d'ESO ha fet diverses activitats sobre aquesta celebració.



D'altra banda, la setmana del 14 al 22 de març es commemora el Dia internacional de la Francofonia i de la llengua francesa, parlada per 220 milions de persones als cinc continents,. Enguany s'ha encetat la campanya 'porto el planeta al cor' (J'ai à coeur ma planète), amb la voluntat de sensibilitzar el jovent de parla francesa de la importància de la lluita contra el canvi climàtic. A la pàgina oficial trobareu més informació sobre les activitats que es fan a tot el món.

L'alumnat de francès han treballat unes fitxes i un vídeo sobre la francofonia. A més, faran, entre altres activitats, un mural sobre personalitats rellevants de la llengua i la literatura francesa.  

La biblioteca, per la seva banda, ha fet una exposició i una guia de lectura de literatura juvenil en anglès i francès.