12 de maig 2014

12 de maig: XV Dia escolar de les matemàtiques

L'any 2000, declarat per la UNESCO Any Mundial de les Matemàtiques, es va instituir la celebració del dia 12 de maig com a Dia Escolar de les Matemàtiques per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM). 


La data triada, 12 de maig, coincideix amb la del naixement l'any 1900, de l'insigne matemàtic Pedro Puig Adam, que va ser l'iniciador de la didàctica de les matemàtiques a l'estat espanyol. 


                                                            



El tema central d'aquest any és Matemàtiques i computació. La FESPM, entre altres activitats, ha enregistrat una conferència a la Universidad Complutense de Madrid a càrrec de Tomás Recio.  La ponència, amb el títol de  Matemáquinas o Maquimáticas,  analitza la situació  de   l'ensenyament de les matemàtiques a l'aula avui dia. 
  











D'altra banda, a casa nostra, el Cesire Creamat  ha proposat entre altres, una activitat participativa per a l'alumnat anomenada Matemàtiques a la llengua. Es tracta de recollir dites, expressions o frases presents a la nostra vida diària que esmenten temes, idees o conceptes matemàtics. 

L'alumnat de 2n d'ESO B s'ha afegit a la proposta i han participat amb una dita o expressió popular que continga una xifra del zero al cinc. Han afegit una fotografia i les han penjat al vestíbul. 

Podeu veure aquí el recull en una presentació prezi o al pinterest de la biblioteca.



La celebració de la jornada es completarà amb una selecció bibliogràfica de llibres de coneixements i de ficció relacionats amb les matemàtiques exposats al vestíbul i a l'interior de la biblioteca.