11 de des. 2013

Declaració en suport de les biblioteques públiques a tràmit al Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha registrat la iniciativa d'un grup de diputats perquè s'aprovi la Declaració per escrit 0016/2013 , que reconeix els serveis essencials oferts per les biblioteques públiques en les comunitats de tota la Unió Europea .

Fins al 7 gener 2014 està obert el termini perquè els diputats del Parlament signin aquesta declaració que , si compta amb el suport del cinquanta per cent dels ells , serà formalment adoptada pel Parlament . 

Des de la web wdpubliclibraries.eu s'insta a bibliotecaris , usuaris i partidaris en general de les biblioteques públiques a posar-se en contacte amb els seus diputats en suport d'aquesta important declaració. Per a això, s'ofereix un model de text de correu electrònic, així com la llista de diputats i adreces de correu electrònic de cada país de la Unió Europea .

La Declaració ha estat iniciativa de EBLIDA , l'Oficina Europea d'Associacions de Biblioteques , Informació i Documentació, que actua com un lobby independent en favor de les biblioteques i centres d'informació a Europa.

L'enquesta a la qual fa referència aquesta Declaració és l'estudi Cross - European survey to measure users ' perceptions of the benefits of ICT in public libraries , l'informe final es va publicar al març de 2013 i va ser realitzat per l'empresa TNS i finançat per la Bill & Melinda Gates Foundation.