31 d’oct. 2013

Mecanoscrit del segon origen, al Club de lectura

Enguany la biblioteca del Institut Cristòfol Despuig amb la colaboració del departament de Català proposa tres trobades per al club de lectura. Les sessions estàn previstes per al 1r i 2n trimestre del curs.
El pròxim dilluns, 2 de desembre de 2013, a les 19.30 h, a l'aula magna ens trobarem per parlar de Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. La sessió està pensada per l'alumnat de 2n ESO i per als seus pares i mares, però, qualsevol persona interessada hi pot asistir. Només cal inscriure's a biblioteca@insdespuig.cat.
                                           

Aquesta obra va publicar-se l’any 1974 i des d’aleshores va tenir gran èxit de públic, sobretot entre el sector juvenil. Va ser duta a la televisió per mitjà d'una sèrie de gran èxit produïda i emesa per TV3. Ha estat traduïda al castellà (1984), al neerlandès (1986), al basc (1989), al gallec (1989), al francès (1993) i al romanès (2000).
El Mecanoscrit del segon origen és una obra de ciència-ficcció que narra l’experiència de dos supervivents -l’Alba i en Dídac- després d’una catàstrofe. Els dos joves s’enfrontaran a la destrucció i, poc a poc, gràcies al seu treball i a l’organització, aniran superant els obstacles.Paral·lelament iniciaran l’aventura de fer-se grans i de despertar-se a la vida en tots els seus aspectes. El poder de suggeriment de l'obra neix de les seves metàfores, el nou món es compara amb l'actual i s'indiquen noves possibilitats d'existència. El descobriment de molts aspectes per part de la parella (com el paper de la cultura o la sexualitat) expliquen que el llibre hagi agradat tant als adolescents, que se senten identificats amb els protagonistes, tot i que la novel·la no va ser escrita específicament per a ells.


Al nostre blog Recomana’m un llibre trobareu l’opinió dels nostres alumnes
 
Si voleu aprofundir en la lectura, l’edu365 ha publicat una Proposta de lectura.