9 de maig 2013

Exposició de llibres de la Batalla de l'Ebre i la Guerra Civil Espanyola


El 25 de juliol del 2013 es commemora el 75è aniversari de l'inici de la batalla de l'Ebre, en què les brigades republicanes van creuar el riu durant la matinada.

Per recordar aquesta data històrica, i coincidint amb l'exposició que prepara el Museu de Tortosa sobre els bombardejos de la ciutat durant la Guerra Civil Espanyola, la biblioteca ha muntat dos exposicions de llibres i us ofereix també una guia de lectura.

La primera exposició es pot veure al vestíbul de l'institut i recull diverses novel·les juvenils i d'adults ambientades en aquesta època. Així, per exemple, hi trobareu Cela, Jaume. Silenci al cor, de Jaume Cela, o Soldados de Salamina, de Javier Cercas, entre altres.

A més a més, a l'expositor de la biblioteca, trobareu una selecció de llibres de coneixements sobre la la Batalla de l'Ebre, concretament, i també sobre la guerra civil, en particular.


Com a mostra us recomanem aquest reportatge de Canal 21 on es poden veure imatges de documentals de l'època que mostren els efectes de la guerra a Tortosa.