5 de març 2013

Crònica de la segona trobada del Club de lectura

Dilluns 4 de març vam fer la segona trobada del Club de lectura de l'institut, en què van participar un grup de deu alumnes, pares i mares i professorat.

A les 19.30 h, malgrat el mal temps d'aquests dies, vam compartir a l'aula magna de l'institut la lectura de la novel·la gràfica La recerca, d'Eric Heuvel, una de les lectures obligatòries d'enguany a 1r d'ESO.

Tots els participants vam coincidir que La recerca és un lectura molt encertada per conèixer les vivències dels milions de jueus que van ser perseguits i assassinats pel nazis durant la Segona Guerra Mundial.

El lectors més joves van remarcar que els va costar una mica seguir els canvis de la narració del present al futur; els pares i mares van posar èmfasi sobretot en el drama que viuen els personatges i en la manera com el còmic explica aquells fets tan dramàtics; i el professorat el fet que es tracta d'un còmic pensat expressament per als joves lectors.

Amb aquesta lectura, enguany la biblioteca del nostre institut tanca les trobades del Club de lectura amb la convicció que ha estat una molt bona experiència per a tots.

Compartir la mateixa lectura ens dóna l'oportunitat d'intercanviar punts de vista sobre l'actitud dels personatges, alguns fets concrets de l'acció, els estils narratius o el posicionament de l'autor, per exemple. I tot això ens enriqueix com a lectors.

Moltes gràcies i fins l'any que ve!