15 de febr. 2012

Dia Internacional de les Llengües Maternes 2012 a la nostra biblioteca


En motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, la biblioteca del nostre institut ha muntat una exposició de llibres  i ha preparat unes guies de lectura que podeu consultar al catàleg en línia ePèrgam.

A més a més, un grup d'alumnes ha elaborat un cartell plegable amb un dibuix d'una família i les paraules d'aquest camp semàntic (iaio/iaia, pare/mare, germà/germana) escrites en les llengües maternes de l'alumnat del centre de què tenim constància: català, castellà, alemany, anglès, portuguès, italià, romanès, ucraïnès, rus, urdú, panjabi, hindi, àrab, amazic i bambara.

El cartell s'exposarà el dia 21 de febrer al vestíbul de la Biblioteca Marcel·lí Domingo en l'exposició de treballs de l’alumnat dels centres escolars de Tortosa que porta per títol "Paraules que estimem".

El departament de Català també dedicarà una estona a tots els cursos a fer una activitat que ajude a conèixer i respectar la diversitat lingüística del món, de la ciutat i del centre.

I aquest mateix dia, l'alumnat de les classes d'àrab del Programa d’Ensenyament de llengua Àrab i Cultura Marroquí (LACM) que impartix el professor Rachid El Ouahi dimarts i dijous a la tarda cantaran una cançó sobre l'amor, la pau i la igualtat a l'aula magna a l'hora del pati.